13 zomer-tot-herfstrecepten om u door de veranderende seizoenen te vergemakkelijken

Terwijl ik klaar ben om de overstap te maken van overgooiers naar truien en citroenrepen naar pompoenbrood, lijken de temperaturen in Californië het daar niet mee eens te zijn. Ik dacht dat toen ik Texas verliet, ik ook driecijferige temperaturen verliet, maar helaas lijken ze me te hebben gevolgd. Wat mij betreft, markeert de dag na Labor Day het officiële einde van de zomer, en toch is het de heetste die het hele jaar is geweest, waardoor mijn gezellige seizoensplannen serieus worden verworpen. (Het is niet leuk om te nippen aan een hete pompoenkruiden latte als je zweet in een tanktop!) Dus, met mijn verlangen naar de herfst en de stijgende temperaturen, had ik wat zomerrecepten nodig voor de herfst die gemakkelijk me het nieuwe seizoen in, dag voor dag.

Uitgelichte afbeelding door Michelle Nash.

Van lasagne tot tortillasoep, dit zijn mijn favoriete recepten om langzaam herfstvoedsel terug in mijn keuken te introduceren (zonder tegelijkertijd oververhit te raken). Hoewel een bevroren PSL niet helemaal hetzelfde is, houdt het ons voorlopig tegen, net als deze gemakkelijke en heerlijke, overgangsrecepten van zomer tot herfst.

13 zomer-naar-herfstrecepten voor een naadloze seizoensovergang

Pizza met spek, appel en zoete aardappel

Waarom we er dol op zijn: Gelukkig is pizza het hele jaar door een genot. Ik maak het echter graag als een seizoensgerecht met mijn topping-keuzes. Deze specifieke combinatie is een van mijn favorieten die ooit uit Camille’s keuken is gekomen en toont herfstsmaken op een niet-traditionele manier. Of je nu het deeg helemaal zelf maakt of de toppings op een korst koopt, je zult nog lang van deze pizza dromen nadat het laatste stuk op is.

Hero Ingrediënten: Je hebt niet geleefd totdat je gefrituurde salie op pizza hebt geprobeerd.

Krokant geroosterde butternutpompoen en quinoa met krentenvinaigrette

Waarom we er dol op zijn: Dit recept komt uit het nieuwe kookboek van Daphne Oz, Eet je hart uit, en ik kan vol vertrouwen zeggen dat als je het eenmaal hebt geprobeerd, het een vast onderdeel zal worden van je zomerreceptenrepertoire. Het is licht genoeg om van te genieten terwijl het nog warm is, maar het versterkt nog een van mijn favoriete herfstvoedsel: pompoen. Zelfs als je dit recept niet in zijn geheel maakt, zijn Daphne’s tips voor het maken van luchtige quinoa en de knapperigste pompoen het lezen waard.

Hero Ingrediënten: Beter de butternutpompoen zijn.

Makkelijke Mexicaanse Kip Tortilla Soep

Waarom we er dol op zijn: Camille zei dat ze deze soep naar vrienden en familie in nood brengt, en ik begin te denken dat het magische krachten heeft. Wanneer ik op zoek ben naar een soort van troost, of het nu is omdat ik ziek, uitgeput of heimwee ben, lijkt een grote partij van deze soep de slag te slaan. Hoewel het ultracomfortabel is, zit het nog steeds vol met zomerproducten en pittige smaken die het perfect maken voor de tussenseizoenen.

Hero Ingrediënten: De corn tortilla strips zijn onmiskenbaar mijn favoriete onderdeel.

De beste gebraden kip met tomaat, citroen en koriander Salsa Verde

Waarom we er dol op zijn: Er is iets met een geroosterde kip in de oven die gewoon schreeuwt om te vallen. Of het nu de hitte van de kachel is of de geur van het mondwater, als kind moet ik altijd denken aan thuiskomen van school. Dit recept is niet alleen mijn favoriete manier om kip in het algemeen te braden, maar de tomaten, citroenen en salsa verde geven het net genoeg helderheid om het perfect te maken voor deze lijst met zomer- tot herfstrecepten.

Hero Ingrediënten: Dit recept is de beste manier om je tomaten op te gebruiken voordat ze buiten het seizoen gaan.

Krokant geroosterde zoete aardappelen met yoghurt, kruiden en piment

Waarom we er dol op zijn: Terwijl de meesten van jullie enthousiast zijn over het pompoenseizoen, ben ik het meest enthousiast over het zoete aardappelseizoen. Ik geniet absoluut de hele zomer van zoete frietjes, maar ik ben zo enthousiast over recepten voor de zomer tot herfst die van zoete aardappelen de ster maken. Dit recept maakt deel uit van mijn herfstmaaltijdrotatie waar ik nooit genoeg van krijg, omdat ik elke keer verschillende toppings opstapel. Ik ben dol op de yoghurt- en kruidencoating die hier wordt getoond, maar mijn nieuwe go-to is het toevoegen van zwarte bonen en avocado.

Hero Ingrediënten: Ik ben zoet met zoete aardappelen.

Courgette lasagne met zuivelvrije mozzarella

Waarom we er dol op zijn: Lasagne is een van mijn ultieme comfortfoods. Het is warm, stevig en past perfect bij een glas rode wijn op een koele nacht. Deze versie heeft alle smaak van traditionele lasagne, zonder gluten of zuivel. Dus of je nu te maken hebt met voedselallergieën of gewoon op zoek bent naar een gezonde maaltijd om je weer op het goede spoor te krijgen, ik dring er bij je op aan om een ​​grote, stevige portie van deze Courgette Lasagne te maken. U zult ons later dankbaar zijn.

Hero Ingrediënten: De zomercourgette met een herfstkleur.

Aziatische Sesam Kip Salade

Waarom we er dol op zijn: Enkele van de gemakkelijkste zomerrecepten om over te schakelen zijn salades. Zeg vaarwel tegen caprese-salades en zeg hallo tegen deze Aziatische sesam-kipsalade die licht genoeg is om een ​​zomergerecht te zijn, maar stevig genoeg voor de herfst. Het is ook een perfecte maaltijdsalade, die me hielp op mijn herfstmissie om weer in een routine te komen. Bovendien wil je deze dressing met drie ingrediënten over zowat alles sprenkelen.

Hero Ingrediënten: Edamame over alles.

Geweldige groene immuniteitsverhogende groentesoep

Waarom we er dol op zijn: Ja, ik val graag voor de knusse vibes, maar ik vind het ook leuk om me weer op weg te helpen. Ik heb de neiging om het in de zomer te overdrijven, en mijn lichaam lijkt een natuurlijke wekker te hebben om weer in een routine te komen als de herfst toeslaat. Daarom zijn zomer-tot-herfstrecepten zoals deze immuniteitsverhogende soep nietjes in de keuken. Het zit vol met groene groenten en kruiden die nog vers zijn van de zomer, terwijl ze je lichaam helpen herfstallergieën en verkoudheid te bestrijden. Wat kun je nog meer vragen?

Hero Ingrediënten: Cashewnoten brengen de room, zonder de room.

Pasta met geroosterde groenten in ratatouille-stijl

Waarom we er dol op zijn: Deze pasta is weer een van de zomerrecepten voor de herfst die gebruik maken van zomerproducten, maar dan op een warme, herfstige manier. Het zit boordevol met de beste nazomergroenten (aubergine, courgette, paprika), maar de bijna stoofpotachtige consistentie van het gerecht kan niet geruststellender zijn. Pasta is het hele jaar door mijn favoriete eten en ik kan niet wachten om dit dit jaar aan mijn herfstrotatie toe te voegen.

Hero Ingrediënten: Aubergine op de aubergine.

Groene & Proteïne Power Bowl

Waarom we er dol op zijn: Zoals ik al zei, ik ben super enthousiast over het zoete aardappelseizoen. Ik heb de neiging om een ​​manier te vinden om zoete aardappelen in al mijn herfstmaaltijden op te nemen, en deze power bowl is de perfecte overgangsmanier om dat te doen. Het is een Fresa’s copycat-maaltijd, en als ik dit voor het avondeten klaarmaak, krijg ik elke keer een geruststellende smaak van thuis.

Hero Ingrediënten: Altijd avocado.

Rustieke Koekenpan Tomatensoep

Waarom we er dol op zijn: Deze tomatensoep is als een arm in een kom. AKA precies waar ik zin in heb in deze tijd van het jaar. Het is een geweldig overgangsrecept omdat de tomaten nog vers en rijp zijn van de zomer, maar de warmte van de soep is perfect voor het begin van de herfst. Combineer met een gegrilde kaas en je hebt de perfecte, gezellige avond in.

Hero Ingrediënten: Tomaat, tomaat.

Hele geroosterde bloemkool met salsa verde

Waarom we er dol op zijn: De herfst is een goed moment om die Meatless Mondays die je in mei hebt opgegeven, opnieuw op te starten. Deze Hele Geroosterde Bloemkool Met Salsa Verde is een geweldige optie voor een bijgerecht of een hoofdgerecht, afhankelijk van hoeveel je serveert. Het is ook een geweldig overgangsrecept, aangezien september het bloemkoolseizoen begint, terwijl de salsa verde het gerecht licht en zomers houdt.

Hero Ingrediënten: Bloemkool kracht.

Halfgebakken Oogst Knoflookboter Crème Maïs Kip

Waarom we er dol op zijn: Wie houdt er niet van een maaltijd met één skelet? Dit recept met geroomde maïs en kip is een van de doordeweekse diners van Tieghan Gerard, en het zal ook een van jou worden. Het is een van die perfecte zomer-voor-herfstrecepten die zomerproducten gebruiken op een manier die perfect aanvoelt voor een gezellig seizoen. Bovendien komt het samen in 30 minuten met minimaal snijden en ingrediënten.

Hero Ingrediënten: Het is maïs. Het heeft het sap. IYKK. (Als u dat niet doet, klik dan hier.)

Leave a Comment

Your email address will not be published.