Bibliotheekplank: soep en andere knusse dingen | Lokale columnisten

Zodra ik de minste kilte in de lucht bespeur, kun je er zeker van zijn dat ik mijn eerste soep van het seizoen ga maken. Het gebeurt meestal in de herfst, en als ik eerlijk ben, loop ik het weer een beetje voor en maak ik soep voordat de temperaturen buiten beginnen te roepen. Maar zodra we december hebben bereikt, ben ik in volle soepmodus.

Soepmodus betekent natuurlijk dat ik veel soep maak, maar het is meer dan dat; het is een manier van bestaan. Het betekent ook lezen terwijl ik knuffel met mijn hond, bedekt met zachte dekens of brood bakken en door het huis lopen in grote dikke truien en met fleece gevoerde sokken. Verder luister ik veel naar jazz, drink ik wijn en bingewatch ik films die meer aandacht nodig hebben. Ik concentreer me graag op langzamere dingen, denk ik – langzaam koken, langzaam lezen – je snapt het wel.

Voor veel van mijn favoriete recepten (kipgnocchi, rundergerst met Japanse curry, enz.) gebruik ik geen recept. Er zijn er een paar die ik van foodblogs heb gekregen (Cookie and Kate’s Minestrone en Curried Linzensoep van Minimalist Baker). Maar er zijn verschillende zeer gedenkwaardige recepten die ik elke winter maak en die uit boeken in de bibliotheek komen.

Raapstelen & Tortilla’s” door Eddie Hernandez (641.5972) – Dit is niet zomaar een soepkookboek. Maar ik hou van pozole, en de rode en groene versies van Hernandez zijn heerlijk.

“Chloe Flavour: Saucy, Crispy, Spicy, Vegan” van Chole Coscarelli (641.5636) – De tortillasoep is gemengd en glad met knapperige tortilla’s erop. Het is niet waar je normaal aan denkt als je aan tortillasoep denkt, maar ik merk dat ik er keer op keer naar verlang.

“Soul Food Love: Gezonde recepten geïnspireerd door honderd jaar koken in een zwarte familie” door Alice Randall (641.59 RAN) – Ik ben dol op dit boek en het idee om een ​​zoete aardappelbouillon voor soep te maken is een openbaring. Ik hou van de Afrikaanse kikkererwtensoep.

“The Essential New York Times Cookbook: The Recipes of Record” door Amanda Hesser (641.5973 HES) – Als ik iets wil maken dat ik nog nooit eerder heb gemaakt, kijk ik vaak in de New York Times voor een goed startrecept. Net als bij America’s Test Kitchen of Milk Street, merk ik dat ze me zelden verkeerd sturen. Ik ben dol op haar recept voor Mulligatawny-soep.

Heb je zin om een ​​grote pan soep te maken, maar wil je iets nieuws, dan hebben we ook boeken JUST over soep. Hier zijn een paar:

“The Pho Cookbook” door Andrea Nguyen (641.59597 NGU) – Recepten variëren van eenvoudig tot moeilijker voor de favoriete soep en noedels van Vietnam.

“Let’s Make Ramen!: A Comic Book Cookbook” door Hugh Amano (641.5952) – Een grappig kookboek in komische stijl met toegankelijke ramenrecepten en enkele langzamere, meer tijdrovende projecten, zoals weekendvoorraden.

“An Elevation of Soups: The Soul-Satisfying History of Soup, as Told in More Than 100 Recipes” door Patricia Solley (641.8 SOL) – Dit is leuk omdat het de geschiedenis van soep over de hele wereld bespreekt, de vroegste soepen en natuurlijk , recepten.

“Love Soup: 160 geheel nieuwe vegetarische recepten van de auteur van de Vegetarische Epicure” door Anna Thomas (641.5 THO) – Dit is allemaal soep, allemaal vegetarisch en geeft tips voor soepen met seizoensproducten.

Ik moet toegeven dat hoewel brood bakken meestal niet mijn ding was, ik onlangs heb besloten om een ​​beetje te experimenteren, vooral dankzij enkele van die niet-kneden, gewoon mix-en-sit-recepten. Ik kan maar weinig bedenken dat beter bij soep past dan versgebakken brood, en het is weer een heerlijke, langzame bezigheid. En als de kachel aanstaat, wordt je huis nog warmer en gezelliger en de geur, die heerlijke geur!

Enkele aanbevelingen voor het bakken van brood zijn “Bread Illustrated” van America’s Test Kitchen (641.815 BRE), “New World Sourdough” van Bryan Ford (641.81 FIR), “Artisan Bread in Five Minutes a Day” van Jeff Hertzberg (641.8 HER) en ” Bittman-brood: volkoren bakken zonder kneden voor elke dag” door Mark Bittman (641.815 BIT).

Het maakt niet uit wat je graag doet om gezellig te blijven – soep maken, bakken, breien, lezen, enz., de bibliotheek heeft zeker iets om je te helpen genieten van je eigen versie van “soepmodus”. En niet te vergeten, Winter Voorleesbingo duurt tot eind december! Je kunt prijzen verdienen door leuke dingen te doen die je al doet (of wilt doen en gewoon een kleine stimulans nodig hebt). Er is nog steeds tijd om te registreren en deel te nemen op library.stillwater.org/winter_reading_programs.php.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *