Clays Doel – december 2022 | Gezondheidswetenschappen

Ik heb onlangs tijd doorgebracht met Mia, een vierdejaars geneeskundestudent in de richting Culinary and Lifestyle Medicine van de School of Medicine, en president Gee om me voor te bereiden op de feestdagen. Mia heeft ons geleerd hoe je een zelfgemaakt granola-recept kunt bereiden dat kan worden aangepast met je favoriete ingrediënten. Het recept is simpel en gezond en perfect als tussendoortje of als topping voor Griekse yoghurt. Mia legde uit dat ze van dit recept houdt, omdat je elk ingrediënt kent en je het kunt aanpassen aan wat je lekker vindt. Het is ook een geweldig cadeau om te geven tijdens de feestdagen.

Hoewel het prima is om jezelf te trakteren en van de feestdagen te genieten, stelt Mia voor om, als je oude familierecepten wilt veranderen in iets gezonders, de ingrediënten te vereenvoudigen en manieren te vinden om meer fruit en groenten toe te voegen. Ze plaatst ook gezonde maaltijdrecepten op haar blog, waar ze deelt hoe ze het leven, reizen, geloof, lichaamsbeweging en eten in balans houdt met een druk schema voor de medische school.

Tijdens de feestdagen, wanneer we samenkomen met vrienden en familie, hebben veel mensen vakantietradities rond favoriete maaltijden en recepten. Ik kook altijd ontbijt op kerstochtend voor mijn gezin in de traditie van mijn vader. Mijn vader was een zeer getalenteerde man, maar koken was niet een van zijn vaardigheden. Hij maakte echter traditioneel ‘het grote ontbijt’ op kerstochtend – eieren, spek, gebakken aardappelen en toast. We hebben dit recept aangepast door gebakken aardappelen te maken in de airfryer, vegetarische worst te vervangen door bacon en eieren, pannenkoeken en toast te maken. Het is heerlijk en doet me denken aan de kerst van mijn familie.

In deze tijd van het jaar is het gemakkelijk om overweldigd te raken. Ik moedig je aan om tijd te vinden om na te denken over alle dingen waar je dankbaar voor bent en na te denken over je welzijn. De echte geschenken zijn tijd doorbrengen met dierbaren, aan anderen geven en voor jezelf en anderen zorgen.

Je hebt zoveel bereikt in 2022 en ik hoop dat je in het nieuwe jaar naar je volle potentieel zult blijven groeien. Voor 2023 richt ik me op vertrouwen en meedenken. Concreet werk ik eraan om het leven als één groot avontuur te zien. Door meer controle en weerstand over de ontvouwing van mijn leven los te laten, vertrouw ik erop dat mijn leven zich zal openen voor zijn grootste potentieel. Dankbaarheid is een onderdeel van mijn focus, evenals de wetenschap dat we geen krachtige slachtoffers zijn, maar krachtige makers van ons levensverhaal. We veranderen ons leven ten goede door onze zelfopgelegde limieten en overtuigingen over wie we zijn en wie we kunnen worden, te verminderen.

Zoals Rumi zei: “Voel je niet eenzaam, het hele universum zit in jou. Stop met je zo klein te gedragen. Jij bent het universum in extatische beweging. Zet je leven in vuur en vlam.”

Ik wens je fijne en gezonde feestdagen en ik kijk uit naar een nieuw jaar vol kansen!

Fijne feestdagen voor jou en je families.

Klei Marsh, MD
Kanselier en uitvoerend decaan
WVU Gezondheidswetenschappen

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *