De ‘50%-regel’ kan u deze feestdagen behoeden voor gewichtstoename en katers

Als personal trainer gedurende 15 jaar heb ik veel vakantieseizoenen doorgebracht om klanten te helpen gewichtstoename en andere ongewenste bijwerkingen van de feestdagen tussen Thanksgiving en Nieuwjaar te voorkomen.

Het eerste wat ik ze leer is de 50% regel.

Ik gebruik deze methode zelf al jaren en omdat het tijdens de feestdagen zo goed werkte voor mijn eigen gezondheid, besloot ik het aan mijn particuliere klanten te introduceren. Ik sta versteld van het verschil dat het heeft gemaakt.

De 50%-regel is simpel: je stopt maar 50% van de inspanning in je doel. Met andere woorden, neem je doel, wat het ook is, en halveer het.

Gerelateerd: gewoonten die u dit jaar gezond houden zonder uw vakantie te verpesten.

Voorbeeld: een van mijn klanten had zich tot doel gesteld om 10.000 stappen per dag te lopen. Het was de dag na Thanksgiving en ze was zo zichzelf in onze coachingsessie. Ze voelde zich een “mislukkeling”. Ik vroeg haar of dit doel echt realistisch was en hoe ze zich zou voelen als haar doel 50% daarvan was, slechts 5.000 stappen per dag. Ze vertelde me dat ze extatisch was omdat ze elke dag 5.000 stappen liep. Dus besloten we dat we tijdens de vakantie haar doel met 50% zouden verlagen en het op 5.000 stappen per dag zouden zetten. Elke keer dat ze passeerde (wat ze deed, 100% van de tijd!) Ik wilde haar vieren. Het resultaat was dat ze de gezondste vakantie van haar leven had omdat ze zich zo gemotiveerd voelde door het bereiken (en overtreffen) van haar doel. Het succes moedigde haar aan om andere gezonde gewoonten aan te nemen en de vaart erin te houden.

U kunt ook de 50%-regel toepassen om tijdens de feestdagen te genieten van verwennerijen, of het nu gaat om comfort food of feestelijke cocktails.

3 onrealistische vakantie gezondheidsregels

Hier zijn drie algemene (maar onrealistische) gezondheidsregels die ik cliënten in deze tijd van het jaar hoor maken en hoe we mijn 50%-regel gebruiken om ze te veranderen en gezond gedrag aan te moedigen, minus het schuldgevoel.

1, ik eet geen dessert op feestdagen.

Werkelijk?! Laten we proberen: ik eet de helft van de desserts die ik normaal maak. Ik gebruik deze regel zelf. In plaats van een suikerkoekje uit de koektrommel te pakken, breek ik het doormidden en eet ik slechts de helft per keer op. Mijn 50%-regel stelt me ​​in staat om van het koekje te genieten, maar helpt me om het niet te overdrijven. Ik geniet van de smaak, de textuur in mijn mond en de geur, en dan ga ik verder. Als ik nog een koekje wil, breek ik de helft af en geniet ervan.

Gerelateerd: Deze tips van experts helpen u om uw gezondheid een prioriteit te houden terwijl u van de vakantie geniet.

2. Als ik geen 30 minuten heb voor een training, is het het niet waard.

Ik voelde me zo en het hield me jarenlang in een vakantie-workout-wildernis! Toen ik echter echt aan mijn mindset werkte, besefte ik dat 15 minuten beter was dan nul. Alleen omdat ik geniet van trainingen van 30 minuten op gewone dagen, wil nog niet zeggen dat ik volledig moet afzien van mijn training op de dagen dat ik niet zoveel tijd heb. Dus tijdens de vakantie, wanneer ik tijd doorbreng met mijn familie en vrienden, heb ik mijn trainingstijd gehalveerd. Toen ik dit eenmaal voor het eerst deed (de dag voor Thanksgiving ongeveer 10 jaar geleden), heb ik nooit meer achterom gekeken. Ik krijg nog steeds die “goede” endorfines en ik ben trots op mezelf, alsof ik iets positiefs heb gedaan. Elke keer als ik vastloop in de mentaliteit van “Ik moet een training van een X aantal minuten doen om het de moeite waard te maken”, herinner ik mezelf er altijd aan dat ik dezelfde mentale voordelen kan behalen door de helft van de tijd te trainen.

Gerelateerd: verander uw wandeling van een ontspannen wandeling naar een intensieve training door intervallen toe te voegen.

3. Vakantiecocktails zijn onvermijdelijk. Ik ben net begonnen voor dry januari

Zo kijken veel van mijn klanten naar hun drinkgewoonten tijdens de vakantie. Ik gebruik mijn 50%-regel elk seizoen om ervoor te zorgen dat ik niet hongerig of traag wakker word. Ik begon me elke dag te concentreren op hoe ik me wilde voelen. Zou ik de volgende dag wakker worden met een sloom, lethargisch gevoel of hoofdpijn? Nee! Dus besloot ik vooruit te kijken en dan vooruit te plannen. Ik begin met in te schatten hoeveel glazen wijn of cocktails ik bij een bepaalde gelegenheid drink. Rode wijn bij mijn moeders jaarlijkse spaghetti-avond op kerstavond? In plaats van 3 glazen is mijn doel 1,5 bril in totaal. Deze simpele regel alleen al heeft me bewuster gemaakt van mijn alcoholgebruik en stelt me ​​in staat om te genieten terwijl ik ervoor zorg dat ik de volgende dag een productieve en energieke ochtend heb!

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op TODAY.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *