De ijsmachine van Cuisinart was niet mijn eerste keuze?

Gedurende mijn jeugd en een groot deel van mijn volwassen leven was zelfgemaakt ijs iets dat minstens één keer per zomer gebeurde. Of het nu kerkbijeenkomsten waren of familiebijeenkomsten, er ging zelden een zomer voorbij zonder bij een White Mountain-ijsmachine te zitten en te praten over hoe hij een partij bananen of perziken opklopte. Ik kan me ook verschillende keren herinneren dat ik een handslingermodel moest gebruiken waarvoor ongeveer vijf mensen nodig waren om de taak te voltooien.

Helaas zijn White Mountain-producten tegenwoordig moeilijk op voorraad te vinden, dus na een paar weken Amazon in de gaten te hebben gehouden, kwam mijn vrouw met een aanbeveling van Goede huishouding voor vaderdag. Cuisinart’s Pure Indulgence 2-Quart (ICE-30BCP1) ijsmachine is een compact aanrechtmodel dat ongeveer dezelfde hoeveelheid ruimte in beslag neemt als een keukenmachine. Het heeft een kominzet die je in de koelkast plakt om te koelen en een plastic handvat zwaait je ijs, bevroren yoghurt of sorbet weg terwijl je op de bank zit.

Mijn eerste poging om de ICE-30BCP1 te gebruiken was niet geweldig. Ik ging door de meegeleverde aanwijzingen die zeiden dat de kom binnen zes uur klaar zou kunnen zijn. De richtlijn was dat als je de kom uit de vriezer haalde en er geen vloeistof rondsijpelde, deze klaar was voor gebruik. Nou, dit was niet het geval voor mij, en zoals ik merk, was het niet voor veel andere mensen op internet die ook soortgelijke ijsmachines gebruikten. In werkelijkheid moet de kom 24 uur in de koelkast staan ​​voor gebruik, en nu begin ik het proces op donderdag om op zaterdag of zondag een batch te maken.

Cuisinart IJsmachine

In alle eerlijkheid legt Cuisinart uit dat het invriesproces tot 22 uur kan duren, afhankelijk van de temperatuur van je koelkast, maar de mijne is een doos in de garage die niet is aangesloten op mijn koelkast. We wilden het ook graag snel gebruiken toen we de doos voor het eerst openden. Zoals je zou verwachten, raadt het bedrijf aan om de kom gewoon in de vriezer te bewaren, zodat deze op elk moment klaar is. Ik heb niet de ruimte om dit te doen, dus de tijdlijn van donderdag tot zaterdag heeft me goed gediend in latere batches.

Toen ik eenmaal de bereiding van de kom doorhad, was de ICE-30BCP1 gemakkelijk te gebruiken. Ik heb verschillende recepten doorgenomen, sommige moet je koken en in de koelkast bewaren, andere gewoon mixen en invriezen. Zolang de vloeistof die binnenkomt bij het starten rond de 40 graden is, heeft deze ijsmachine geen problemen om het kernproces in 25-35 minuten af ​​te ronden. Natuurlijk is de textuur nog steeds vrij zacht, wat voor mij een handelsmerk is van zelfgemaakt ijs. Als je de jouwe liever wat steviger hebt, is het meestal prima om het een paar uur in de koelkast te zetten. Tot nu toe heb ik Peach van House of Nash Eats gemaakt, serieus eten verse ananas en twee batches van de pindakaasbeker in de gebruikershandleiding van Cuisinart. Ze zijn allemaal geweldig geworden.

Het valt niet te ontkennen dat een apparaat als de ICE-30BCP1 praktischer is dan wat White Mountain biedt, maar er zijn leuke dingen die ik mis. De belangrijkste is alle chats rond de ijsmachine terwijl je wacht tot het ding zijn werk doet. Je kent ze wel: de beste plek om zelfgemaakt ijs te krijgen als je het niet zelf maakt, waar de beste perziken zijn en de tijd dat we kraakten en zout in de doos kregen.

Cuisinart weerhoudt je zelfs van een ziltig eindproduct omdat je geen steenzout en ijs nodig hebt (of beide constant in de gaten moet houden). En als je eenmaal het hele proces hebt doorlopen, is het enige probleem dat je hebt het beslissen over je volgende recept.

Leave a Comment

Your email address will not be published.