Deze makkelijke spinaziesalade heeft maar 5 ingrediënten – en ik kan niet stoppen met het maken ervan voor de lunch

Gehakte herfstsalade met spinazie, flespompoen, appel en cheddar

Als je me vorig jaar rond deze tijd had verteld dat mijn go-to lunch een salade zou zijn, had ik waarschijnlijk gelachen bij de gedachte.

Dit is misschien verrassend, maar als het op lunch aankomt, ben ik altijd een sandwich-over-salade-persoon geweest. Ik heb mensen zelfs verteld dat als ik de rest van mijn leven maar één voedsel zou moeten eten, het een boterham met pindakaas en jam zou zijn. Gegrilde kaas, wraps, vegetarische sandwiches, noem maar op: het is allemaal in mijn straatje, en ik had nooit gedacht dat een salade me dezelfde voldoening zou geven.

Maar sinds het begin van het jaar eet ik elke dag dezelfde lunch – en dat is een salade. En ik kijk er eigenlijk elke middag naar uit.

Verwant: Mijn favoriete Easy Meal-Prep-ontbijt is zo lekker dat ik het zelfs als avondeten eet

Dus wat is de lunch met 5 ingrediënten waardoor ik verliefd werd op salade? Het is onze Fall Chopped Salad met Spinazie, Butternut Squash, Apple & Cheddar – met slechts een paar aanpassingen. Om het simpel te houden, laat ik de flespompoen weg en gebruik ik mijn favoriete kant-en-klare of in de winkel gekochte dressing (ik ben momenteel dol op een lichte motregen van deze Brianna’s Homestyle Creamy Balsamico Dressing).

Het enige dat nodig was, waren deze 5 ingrediënten om me elke dag naar salade te laten hunkeren: babyspinazie, een gala-appel, scherpe cheddarkaas, een hartige dressing en pecannoten, of eigenlijk elke noot is voldoende – soms geef ik de voorkeur aan geraspte amandelen. Soms voeg ik wat croutons toe als ik in de stemming ben voor meer crunch, maar dat is absoluut optioneel.

Met mijn tweaks is deze salade nog makkelijker te bereiden. Het enige dat u hoeft te doen, is uw appel en kaas in hapklare stukjes snijden voordat u uw ingrediënten combineert. Als u uw lunch de avond ervoor wilt bereiden, houdt u uw ingrediënten gescheiden voordat u klaar bent om te eten, zodat ze verser blijven. En zorg ervoor dat je de dressing opzij houdt tot je klaar bent om te eten om de spinazie knapperig te houden.

Als je een zelfgemaakte dressing wilt maken, zullen onze Copycat Olive Garden Italian Dressing en onze Honey-Balsamico Dressing ook geweldig smaken met dit recept.

De combinatie van bladgroente, vezelrijk fruit en eiwit uit de noten en kaas maakt deze salade voor mij de perfecte lunch. Het volgt ook onze receptparameters voor een gezonde immuunfunctie, dus het is vooral geschikt om van te genieten tijdens het huidige verkoudheid- en griepseizoen.

Om het nog bevredigender te maken, draait het allemaal om het aanpassen van je salade met ingrediënten waarvan je weet dat je ze lekker zult vinden. Met heerlijke smaken en simpele stappen krijg je net als ik elke dag zin in een salade.

Volgende: 7 manieren om deze winter terug te vallen op de salade volgens chef-koks

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *