Een gezonde hack nodig? Probeer deze 2 nieuwe smoothies om de zomer mee te beginnen

Er zijn niet veel hacks voor gezond.

Dit is een van de redenen waarom ik van smoothies houd. Ze zijn de gemakkelijkste manier om hoogwaardige voeding in ons dagelijkse regime te verwerken.

Soms smaken ze ook goed.

Mijn zus en ik lachen omdat ik smoothies altijd heb beschouwd als een puur medium voor groenten en fruit, dus drink ik soms dingen die, nou ja, echt slecht smaken.

Op een keer toen ze op bezoek was, besloot ik dat we allebei een vitamineboost nodig hadden, maar ik had weinig ingrediënten. Ik zoek meestal naar dingen als boerenkool, wortelen, komkommers, selderij, misschien wat yoghurt, bovenop het verse fruit dat voorhanden is. Die dag had ik daar niets van. Dus uiteindelijk heb ik een zak spinazie, water en een handvol bevroren ananas gemengd. Het was verschrikkelijk. We dronken het echter met een ongewoon gevoel van trots en een goede lach.

Dat recept ga ik natuurlijk niet delen, maar ik wil er graag twee andere aanbieden die beter smaken en toch het gezonde hebben.

Sluit me aan bij het vestigen van aandacht en aanwezigheid met ‘Meditating to Incorporate’, een programma dat ik op 30 mei lanceerde. Het bevat elke dag meditaties van één, drie en vijf minuten in je inbox. Het is een handige manier om doelgerichte, herstellende time-outs in onze zomerdagen te brengen.

Meer informatie vindt u op marcisharif.com.


Het eerste recept is tegenwoordig mijn go-to. De yoghurt geeft het een beetje extra dichtheid, zodat het wat meer vullend en goed rond is. Mijn voorkeur gaat uit naar het gebruik van water als aanmaakvloeistof omdat er, in tegenstelling tot andere opties, geen nadelen zijn. Extra water kan ons in principe altijd goed doen, terwijl de suikerbelasting in sap of extra ingrediënten in diverse melksoorten minder ideaal kan zijn.

Het tweede recept is nu de favoriet van mijn zus. Het is geïnspireerd door ons misverstand. Ze bevond zich thuis in een vergelijkbare situatie en realiseerde zich dat als ze gewoon bananen aan de mix toevoegde, het veel beter uitpakte. Dit maakt een kleine, zeer groene, zeer spinazieachtige drank, maar het heeft een mooie smaak.

Dus, zonder verder oponthoud, hier zijn de recepten. Ze zijn niet luxueus, maar ze zijn eenvoudig en gezond, ook verfrissend voor de zomer.

Marci’s smoothie van de dag

Mix het volgende tot een glad en goed gecombineerd mengsel. Voeg indien nodig extra water toe:

2 royale, royale kopjes (of handenvol) babyspinazie

banaan

1 kopje bevroren bessen

¼ kopje yoghurt

1 theelepel vers citroensap

½ kopje water

Blairs smoothie van de dag

Mix het volgende tot een glad en goed gecombineerd mengsel. Voeg indien nodig extra water toe:

½ banaan (ze gebruikte een volle, ik hou van de helft voor dit recept)

3 royale, los verpakte kopjes/handvol babyspinazie

1 kop bevroren mango (of ananas)

½ kopje water

Marci Izard Sharif, auteur, yogaleraar, meditatiefacilitator en moeder, schrijft in Feeling Matters over zelfliefde, het delen van zelfzorgtools, verhalen en bronnen die draaien om het delen van kennis en vrijheid met jezelf.

Leave a Comment

Your email address will not be published.