Eindelijk een kookstrategie om uren van uw maaltijdbereidingstijd te verkorten (zelfs op Rosj Hasjana) – The Forward

Mijn weg door “Prep + Rally”, een nieuw kookboek met een indrukwekkend repertoire van creatieve, gezinsvriendelijke maaltijden – en een strategie om ze op de meest stressvrije manier op te zwepen – ik wou dat Dini Klein het jaren geleden had geschreven . Ik had zo’n gids zeker kunnen gebruiken toen mijn inmiddels volwassen kinderen jong waren en – zoals zoveel mama’s en papa’s – ik aan het jongleren was met werk, ouderschap en de wens om evenwichtige maaltijden op tafel te zetten, hoe opgebrand ik ook was voelen.

Tot voor kort was de strijd ook echt voor Klein. Na het voltooien van een programma van twee maanden in het Center for Kosher Culinary Arts, werkte ze als privékok voor twee gezinnen terwijl ze haar eigen jonge dochters opvoedde, die nu 6 en 8 jaar oud zijn.

“Ik zou naar huis komen en ik wilde niet eens kijk naar tijdens het avondeten, maar mijn familie had honger”, vertelde ze me. “Ik moest creatief worden en ook bedenken hoe ik voor mijn eigen gezin kon koken. We hebben cornflakes gegeten!”

Uiteindelijk ontdekte ze dat als ze een week lang boodschappen deed, ze op zondag een uur of zo zou besteden aan het bereiden van een aantal essentiële basisbenodigdheden – bijvoorbeeld een gebraden kip (of twee) en groenten, samen met een ander eiwit. een korrel of twee, en een aantal eenvoudige sauzen en dressings, die nietjes tijdens de werkweek (dat is het “rally” -gedeelte) kunnen worden omgezet in een aantal snelle, fantasierijke gerechten: taco’s, salades, graanschalen, sandwiches, krabbels en meer.

“Ik heb een hoop tijd bespaard, een hoop geld, en het hielp me de week stressvrij door te komen,” zei Klein. “Mijn kinderen aten gezond en er was altijd iets nieuws voor hen om te proberen. Ik dacht: ‘Als het voor mij zou kunnen werken, zou het ook voor andere mensen kunnen werken.’ ”

Dus de “Voorbereiding + rally” Methode was geboren. Klein creëerde een online abonnementsservice voor het bereiden van maaltijden die leden wekelijkse boodschappenlijstjes, menu’s, recepten en stapsgewijze instructies voorzag. Ze maakte live Instagram-video’s waarin zij en haar volgers samen de gerechten kookten. (Nadat een verhuizing naar Los Angeles een tijdzoneprobleem veroorzaakte, begon ze de video’s vooraf op te nemen en te uploaden naar YouTube.)

Het boek was de voor de hand liggende volgende stap. En er zijn 10 wekelijkse, koosjere maaltijdplannen met namen als ‘Spices and Stewed’, ‘One-Pan Heroes’, ‘Winter Cozies’ en ‘No Way It’s Veg’, allemaal met een boodschappenlijstje. Elk wordt geleverd met een boodschappenlijstje, een groep “prep”-recepten om één dag per week in ongeveer een uur te koken, en “rally”-recepten die snel, vaak inventief gebruik maken van deze basiselementen.

Het kookboek van Dini Klein bevat onderwerpen als ‘Spiced and Stewed’, ‘One-Pan Heroes’, ‘Winter Cozies’ en ‘No Way It’s Veg’. Met dank aan Harvest

Er is ook een hoofdstuk genaamd ‘Last Minute Scramble’, waarin slimme manieren staan ​​om van eieren een bevredigende last-minute maaltijd te maken. Een andere heet “Snoep, snacks en alles daartussenin” – het bevat een recept met de naam “Dang Good Breakfast Loaf” gemaakt met een herfstmix van wortel, appelmoes en kaneel – een voor de hand liggende keuze voor de feestdagen.

Geïntrigeerd door de “Prep + Rally” -methode en menu’s – hoewel ik sceptisch was dat het maar een uur kost om sommige ervan voor te bereiden – koos ik een maaltijdplan genaamd “Brekkie for Dinner” en ging aan het werk.

In ongeveer een uur moest ik gebraden kip met wortelgroenten, een groene groente “Hulk” soep, maïsbrood, rundvlees picadillo, soja spruitjes, ingemaakte groenten, groene godin dressing en een eimengsel voor de wentelteefjes bij elkaar gooien. rally om later in de week overgebleven maisbrood te produceren.

Ik pakte alle ingrediënten en legde ze op trays – één voor elk “prep” -gerecht – en zette een stopwatch om te zien hoe lang het hele proces duurde.

Ik denk dat ik een bijzonder ambitieus menu heb gekozen, vooral omdat de kip spatchcocked is, en ik besloot het zelf te spatchcock. (Want spatchcock is om de ruggengraat van de kip eruit te snijden – dwz hem kapot te slaan – zodat hij plat op de braadpan ligt en daarom sneller kookt dan een gewone hele kip. Ik heb het al vele malen eerder gedaan, maar het duurde nog steeds acht minuten van mijn kostbare uur.)

Dus hoe is het gegaan?

Aan het einde van ongeveer een uur en een kwartier had ik een perfect gekookte, heerlijk goed gekruide gegrilde kip en groenten, een levendige met citroen en dille verrijkte groentesoep, een smakelijke picadillo met kappertjes en olijven die ik gemaakt met vlees op basis van weegbree in plaats van rundvlees, een lekker maisbrood en een zuivelvrije dressing van een groene godin die ik vanaf nu overal op wil smeren.

Ik had geen stoom meer voordat ik bij de spruitjes kwam, maar ze waren gemakkelijk genoeg om doordeweeks te maken, net als het roerei voor de wentelteefjes. Ik had al zelfgemaakte augurken in de koelkast staan, dus dat recept heb ik ook maar overgeslagen.

Er waren veel potten en pannen, en veel voedsel om in de koelkast in te slaan. Ik wou dat ik meer aanrechtruimte en een grotere oven en koelkast had, maar als ik nog steeds regelmatig kookte voor een gezin van vier, zou ik dat waarschijnlijk doen.

Ik vroeg me af of de richtlijn om alles in een uur te doen zou resulteren in eten dat smaakte, maar alles smaakte fantastisch. Zou ik ervoor kiezen om mijn ui en knoflook de volgende keer op een lager vuur te koken om de verbrande knoflook te vermijden? Ja. En ik zou de slager zeker vragen om die kip te slachten.

Hoewel de gemiddelde kok met de voorbereidingsrecepten op zondag bijna anderhalf uur nodig heeft om bij elkaar te komen, is het zo fijn om al dat spul in de koelkast te hebben staan, klaar voor een week vol maaltijden. Kip met wortelgroenten met een kant van hulksoep was bevredigend en geruststellend, en de kip was een paar dagen later geweldig en werd omgevormd tot groene godin-wig-kipsalade.

De “rundvlees” picadillo was geweldig met de maïsbrood (het enige wat ik die avond moest doen was de sojaspruitjes roosteren), en maïsbrood, wentelteefjes met eieren en ingemaakte groenten was een leuk en bevredigend ontbijt-voor-diner.

De overgebleven kip kan ook worden hergebruikt in verschillende andere “Rally” -recepten in het boek: kip-broccoli-loempia’s, Mexicaans geïnspireerde kipflauta’s, gefrituurde kippitazakjes, Californische kipsalade of “easy-peasy” kip en rijst.

En als niet elk gerecht er erg “kindvriendelijk” uitziet, is elk menu aanpasbaar.

“Ik stem altijd voor één maaltijd voor het hele gezin, met kleine aanpassingen om het voor iedereen te laten werken,” zei Klein. “En doe-het-zelf-eten – dat is echt een geweldige manier om het te doen. Je besluit, ‘dit zijn de taco-toppings’, maar je mag kiezen hoe je het wilt eten. De kinderen denken dat ze de baas zijn, maar jij dicteert wat het eten is, en ze kunnen kiezen hoe ze ervan genieten. Ze nemen die beslissingen, maar ze eten je eten.

Het betrekken van kinderen bij de voorbereiding of montage is een geweldige manier om zelfverzekerde en gelukkige eters op te bouwen, voegde ze eraan toe.

En voor lezers die misschien geen vertrouwen hebben in de keuken, bood Klein deze benadering aan: “De eerste keer dat je het doet, kan het een beetje eng en eng zijn, dus je kunt twee dingen doen in plaats van allemaal. Er zijn geen regels die onze taak is om kleine mensen in leven te houden en door het leven te komen en ons best te doen.

Het doel, voegde ze eraan toe, is om de week zo gemakkelijk mogelijk door te komen. “Dus breng deze wijzigingen aan, zorg ervoor dat het voor u werkt en heb plezier in het proces.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.