Gezonde apps om je op het goede spoor te houden – The Royal Gazette

Aangemaakt: 09 september 2022 07:45

Catherine Burns beschrijft de Feel Better-app van Ella Mills als een “goede alleskunner” met geweldige plantaardige recepten

Ik hou van september! De zomerhitte koelt af, de kinderen zijn weer naar school en het voelt als de tweede kans van het jaar om een ​​nieuwe start te maken.

Ik ben altijd een beetje uitgedaagd geweest op het thuisfront, maar vandaag waren we goed en vroeg op school. En als ik zeg “lekker vroeg”, bedoel ik dat ze de poort nog openden. Het was een goede start en de meiden sprongen met een nerveuze glimlach uit de auto.

Ik was vergeten hoe zenuwslopend de eerste dag van een nieuw schooljaar kan zijn, vooral als je een tween of tiener bent met de warboel van hormonen die dat met zich meebrengt. Navigeren door vriendschappen, nieuwe onderwerpen leren, hun lichaam fysiek laten groeien en de overgang van meisjes naar vrouwen – het is een gekke tijd.

Ik heb lang geleden geleerd dat het een van de beste dingen was die ik voor mijn kinderen kon doen om me stabiel te houden. Er zijn vele keren dat ik dat niet heb gedaan; Ik heb mijn geduld verloren en wankelde emotioneel, maar ik denk graag dat ik het over het algemeen volhoud. Het probleem met ouder zijn is dat je er zo vaak zeker van bent dat alle anderen in orde zijn, dat je vergeet om ervoor te zorgen dat je in orde bent. We noemen het “backburner-syndroom”. Maar soms is prioriteit geven aan jezelf hetzelfde als prioriteit geven aan je kinderen. Een gezonde, gelukkige versie van jezelf is een goede zaak voor iedereen thuis (en op het werk)!

Voor mij betekent stabiel blijven gezond eten, veel water, frisse lucht, lichaamsbeweging, slaap, tijd voor familie/vrienden en niet te gestrest of druk worden. Voor voeding volg ik precies dezelfde principes die ik aan mijn klanten geef. Tijdens Nutrifit leer ik de basisprincipes van voeding (evenals een extra laag geavanceerd inzicht) om te eten op een manier die de bloedsuikerspiegel, energie en stemming helpt in balans te houden. Ik pas het plan aan voor ieders specifieke gezondheidsdoelen, maar de basis is hetzelfde. Ik wijk daar zelden van af en ondanks voedingstrends die komen en gaan, geloof ik nog steeds dat er een mainframe is dat voor bijna iedereen goed werkt.

De sleutel tot gezond leven, of beter gezegd gezond leven, is om je routine en omgeving zo in te richten dat het gemakkelijk is. Als je helemaal opnieuw kookt, komt er altijd een bepaald niveau van voedselbereiding bij kijken, maar het zou je leven niet moeten beheersen. Zelfs hulpmiddelen voor lichaamsbeweging en stress moeten realistisch zijn om nuttig te zijn. Op het werk hebben al mijn klanten eenvoudige maaltijdplannen, toegang tot de Practice Better Portal die fotojournaling mogelijk maakt (handig voor sommige mensen in de begindagen) en eenvoudig beheer van afspraken/programma’s. Als je mee wilt doen voor onze volgende intake, dan starten we op 15 september weer met Nutrifit. Alle info staat online op waterfrontwellness.bm. Ik dacht echter dat ik ook enkele belangrijke apps zou delen die het voor mij (en mijn klanten) zo veel gemakkelijker maken om gezond en gemotiveerd te blijven. Als je favorieten hebt waarvan je denkt dat ze essentieel zijn voor gezond leven, laat het me weten!

Voel beter

Deze app is afkomstig van Ella Mills (Delicious Ella) in het VK en als je een goede alleskunner wilt, is dit waarschijnlijk de juiste. Verbazingwekkende plantaardige recepten (je kunt soms een kant van eiwitten toevoegen als je niet veganist bent), water/oefentrackers en een aantal behoorlijk goede meditatiedingen. Er is een constante stroom van nieuwe opties en de mogelijkheid om je favorieten op te slaan. Ik vind dat de constante stroom van nieuwe ideeën dingen interessant houdt.

Diner plannen

Plan to Eat is een receptenarchief en een maaltijdplanningssysteem. Je slaat recepten op in je profiel (de gemakkelijkste manier om dit te doen is door de URL van een receptlink die je leuk vindt online te importeren) en ze vervolgens naar een planner te slepen. Vervolgens markeer je het aantal dagen waarop je wilt winkelen en het maakt je een lijst. Voor Nutrifit-klanten zijn alle Nutrifit-recepten er al om het u gemakkelijk te maken. Maar het is een geweldige bron die iedereen kan gebruiken. U kunt ook vrienden toevoegen en recepten delen/uitwisselen in de bron.

BodyFast

Voor degenen onder u die graag vasten, BodyFast is gemakkelijk, eenvoudig en heeft verschillende gratis abonnementen. Ik hou van het aftelelement als je je eetvenster nadert, omdat het aangeeft wanneer autofagie (celvernieuwing) is begonnen. Ik denk niet dat vasten voor iedereen is weggelegd en ik zou geen vastenmethode aanbevelen waarbij je de kwaliteit van de calorieën die je eet beperkt. Ik denk echter dat het voor sommige mensen nuttig is! (Kom eens langs om erover te praten als je wilt!)

Balans: Meditatie & Slaap

Meditatie heeft verbazingwekkende voordelen. Apple geeft een jaar lang gratis toegang tot Balance, als een verbintenis tot een betere geestelijke gezondheid en welzijn voor zijn gebruikers. (Let echter op de vervaldatum, want het kost $ 70 om te verlengen, dus je moet beslissen of het het waard is.) Ik had andere apps geprobeerd waarbij de stem haperde en veranderde en soms vervelend was. Het geluid van de stem van de persoon is alles! Balance heeft een mannelijke en vrouwelijke optie. Ik hield van de mannelijke stem (na de eerste “hallo” die robotachtig klonk) en het was een zeer kalmerende ervaring. Het is eenvoudig, georganiseerd en geeft je net genoeg wetenschap om je te helpen de voordelen te begrijpen zonder overweldigend te zijn. Je houdt ook een meditatie “strip” bij zoals de DuoLingo-taalapp (maar zonder de dreigende e-mails…. Als je een DuoLingo-gebruiker bent, weet je wat ik bedoel). Ik vind striponderhoud motiverend!

Flo

Een menstruatie-tracker voor de dames – of misschien zelfs voor de partners die willen weten wanneer ze extra aardig moeten zijn voor de vrouwen in hun leven! Deze app helpt je bij het bijhouden en beheren van je menstruatie. Super simpel. Geen verrassingen en handig voor het plannen van het leven als je weet dat je een paar dagen nodig hebt om jezelf wat zachter te behandelen.

Catherine Burns is gediplomeerd voedingstherapeut. Voor meer details: www.natural.bm, 505-4725, Natural Nutrition Bermuda op Facebook en @naturalbda op Instagram

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *