Haal het vuur uit de keuken

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar deze hoge temperaturen en vochtige zomerochtenden hebben het voor mij moeilijk gemaakt om de oven aan te zetten. De extra warmte van de branders is nu gewoon te veel. Gelukkig voor jou, ik ben op zoek geweest naar een aantal oplossingen.

Smoothies zijn de beste keuze, maar je moet er zeker van zijn dat je ijs toevoegt, het belangrijkste ingrediënt. Het draagt ​​bij aan de textuur van de drank en houdt je ook koel en verfrist. Smoothies zijn extreem veelzijdig, dus als geen van deze recepten je aanspreekt, voel je dan vrij om fruit of groenten te vervangen en te mixen.

Zoals ik soms doe als ik kook, keek ik naar het verhaal achter wat ik aan het maken was. Ik kwam erachter dat smoothies in de jaren dertig aan de westkust van de Verenigde Staten verschenen, maar al veel langer bestaan. Het concept is ontstaan ​​in Brazilië en andere landen in Zuid-Amerika, waar vruchtensappen en slushies een rage waren. Toen de koelkast en blender eenmaal waren uitgevonden en wijdverbreid onder het publiek werden verspreid, werden smoothies nog populairder. Na de golf van gezonde voeding die jaren geleden begon, namen smoothies nog meer een vlucht. Inmiddels zijn er talloze smoothierecepten uitgevonden door mensen in alle uithoeken van de wereld. Bekijk in uw vrije tijd alle verschillende recepten die voor u beschikbaar zijn online. Het is best gaaf om de verschillende soorten ingrediënten te zien die worden gebruikt en de verschillende variaties van de gemengde fruitdrank die mensen bedenken.

Ik vind het heerlijk om mijn eigen recepten te bedenken en te experimenteren om te zien welk fruit het beste bij elkaar past om mijn volgende obsessie te creëren. Ik zit vast in een patroon van het maken van een nieuwe smoothie, die de komende twee weken elke dag als ontbijt maakt en dan het volgende jaar terugtrekt nadat ik hem te vaak heb gedronken. De chocolade-eiwit-smoothie hieronder is een van mijn favorieten aller tijden, een die ik voor het eerst begon te maken, ik denk dat ik die een maand lang als ontbijt had. Het is onvermijdelijk dat ik het uiteindelijk beu was, maar ik heb het onlangs opnieuw geïntroduceerd in mijn ontbijtmaaltijdrotatie. Het is snel, gemakkelijk, een go-to.

Als je de voorkeur geeft aan 100 procent fruitsmoothies zonder toegevoegde eiwitten, dan is de Berry Blast iets voor jou. De natuurlijke suikers van het fruit mengen goed met elkaar waardoor een mooi, licht zoet aroma ontstaat. Dit balanceert goed met de pittigheid van de Griekse yoghurt en sinaasappelsap.

Als je op de gezondheidsvoedselgolf zit, probeer dan de groene godin. De ananas en gember dragen bij aan de zuurgraad van de drank, die goed combineert met de zoetheid van de mango en de appel. Als je niet op de gezondheidsvoedselgolf zit, maar het toch wilt proberen, laat je dan niet misleiden door de felgroene kleur van de smoothie – je kunt de babyspinazie nauwelijks proeven.

Als je smelt zoals ik, probeer dan een paar van deze recepten. Geen warmte nodig.

Chocolade Pindakaas Banaan Proteïne Smoothie

1 banaan
½ schep chocoladeproteïnepoeder
1 theelepel. Pindakaas
1 kopje ijsblokjes
¾ kopje havermelk (elke notenmelk of gewone melk kan worden vervangen)

Doe alle ingrediënten in een blender en mix goed.

Berry Blast Smoothie

3 hele aardbeien
Handvol frambozen
Handvol kersen, ontpit
1 nectarine, geschild en in kleine stukjes gesneden
½ kopje Griekse yoghurt
3 ijsblokjes
¾ kopje havermelk
Scheutje sinaasappelsap

Doe alle ingrediënten in een blender en mix goed.

Groene Godin Smoothie

1 kopje babyspinazie
½ kopje bevroren mangostukjes
½ kopje ananas
½ van een appel
1 theelepel. verse gember, geraspt
3 ijsblokjes
1 kopje kokoswater
Scheutje sinaasappelsap

Doe alle ingrediënten in een blender en mix goed. Blijf koel en geniet!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *