Jane Fonda doet nog steeds deze iconische oefeningen om “in vorm te blijven” op 85-jarige leeftijd

“Hearst Magazine en Yahoo kunnen via de onderstaande links commissie of inkomsten verdienen op sommige items.”

  • Jane Fonda heeft onthuld dat ze op 85-jarige leeftijd nog steeds haar iconische en populaire trainingsregime uit de jaren 80 volgt.

  • “Het is nog steeds relevant vandaag omdat het echt werkt,” zei ze.

  • Ze vertelde hoe ze het op maat maakt voor haar vandaag, en waarom lichaamsbeweging zo belangrijk is voor haar mentale en fysieke gezondheid.

Er is een reden Jane Fonda’s Fitness VHS uit 1982, Jane Fonda’s originele training, wereldwijd 17 miljoen exemplaren verkocht, per Mode. De eenvoudige routine strekt zich uit en versterkt alle belangrijke spiergroepen en is aanpasbaar voor alle lichaamstypes en capaciteiten. Daarom is Fonda op 85-jarige leeftijd nog steeds trouw aan de routine.

“Het is vandaag de dag nog steeds relevant omdat het echt werkt. Ik ben nu 85 en ik kan niet alle trainingen op zich doen, maar ik doe dezelfde bewegingen, alleen langzamer en met minder gewicht, elke dag. 80 voor Brady Star zei onlangs Elle VK.

“Feit is dat ik in vorm ben gebleven, ook al ben ik 85, door wat ik doe, ook al is het langzamer”, vervolgde ze. “Vroeger kon ik biceps liften met 10 lbs. en nu doe ik het met vijf, en ik gebruik veel weerstandsbanden in plaats van machines omdat ik niet naar de sportschool wil. Ik heb een mooie halter en ik bevestig mijn weerstandsbanden eraan.” Maar de essentiële bewegingen en het essentiële doel zijn hetzelfde: je wilt je kern en je rug versterken, wat vooral belangrijk is als je ouder bent dan 30. Je wilt kunnen dragen je kleinkinderen. En dat kan ik nog steeds.’

De actrice gaf toe dat haar fitnessdoelen in de loop der jaren zijn veranderd van focus op haar fysieke uiterlijk naar haar gezondheid en welzijn. “Nu heeft het te maken met hoe ik me voel,” zei ze. “Hoewel ik oud ben, weet ik uit ervaring dat als je je spieren en gewrichten niet blijft gebruiken, je grote problemen gaat krijgen.”

Ze zorgde er vooral voor dat ze terugkwamen na een schoudervervanging vorig jaar. “Zodra het geen pijn meer deed, ben ik weer begonnen met oefeningen doen. Hoe ouder je wordt, hoe belangrijker lichaamsbeweging is – zelfs voor de geestelijke gezondheid”, voegde ze eraan toe.

Zelfs na haar recente diagnose van kanker, waarvoor ze chemotherapie onderging, handhaafde ze nog steeds haar oefenplan en deelde ze een video van haar verzwaarde muur-squats ondersteund door een oefenbal.<p><a href=Nu winkelen

De originele workout van Jane Fonda

amazon. com

$ 13,43

amazon. com” data-src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/ileNo6wyTrBGWk4fV0_DTg–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTY0MDtoPTkxMg–/https://media.zenfs.com/en/aol_womens_health_917/2c0b596c6ffe20bd240bb3091″>

De originele workout van Jane Fonda

amazon. com

$ 13,43

amazon. com” src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/ileNo6wyTrBGWk4fV0_DTg–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTY0MDtoPTkxMg–/https://media.zenfs.com/en/aol_womens_health_917/2c0b596c6ffe20bd240bb3041d=”ca917d” class -img”/>

Winkel nu

De originele workout van Jane Fonda

amazon. com

voor 13,43 dollar

amazon. com

Voor hen gaat het erom ervoor te zorgen dat hun “laatste act” zo volledig en goed mogelijk is. “Naarmate je ouder wordt, realiseer je je dat gezond blijven zowel gelukkig als kritisch is, omdat leeftijd niet zozeer een chronologie is”, zei ze. Glamour afgelopen jaar. “Je kunt met 84 heel oud zijn, dat is mijn leeftijd, maar je kunt ook heel jong zijn.”

Dus, wat je leeftijd ook is, als je je geïnspireerd voelt om op een nieuwe (oude) manier te bewegen, dan kan dat nog koop (en download zelfs!) Fonda’s originele trainingsserie uit de jaren 80 op Amazon – wat betekent dat er echt geen excuus is om niet te bewegen. Laten we fysiek worden!

Misschien vind je het ook leuk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *