Leer kinderen koken met deze 7 eenvoudige recepten

Opmerking

Ik ben zelf begonnen met koken toen ik ongeveer 12 jaar oud was, maar mijn culinaire opleiding begon al veel eerder. Als ik eraan terugdenk, herinner ik me dat mijn moeder me koekjesvormpjes gaf toen ik heel klein was, zodat ik kon schattige dierenvormen maken in het roti-deeg dat ze vervolgens voor me kookte. Later, zij en ik bedachten hoe we een goede bechamelsaus konden maken voor onze lasagne van een keer per maand. Ik vond het heerlijk om eieren te kloppen voor de omeletten van mijn vader. Doosmixen van muffins en cakes waren de specialiteit van mijn en mijn zus.

Zo stuur je je kind naar school met een heerlijke lunch zonder je routine op zijn kop te zetten

Op de middelbare school was ik een voorstander van het maken en inpakken van mijn eigen lunches. Na school maakte ik quesadilla’s, tosti’s of willekeurige creaties op basis van wat er in de koelkast stond; Ik sneed fruit voor mezelf of mijn zus, bakte bananenbrood en meer. Als ik een snack had, volgde ik de instructies van mijn moeder om vlees te schroeien of een marinade te mengen, zodat ze een stap kon overslaan als ze thuiskwam. Als ze het avondeten maakte, maakte ik de rijst of roti die erbij hoorde. Tijdens de zomer maakte ik salades die ik lekker vond van afhaalrestaurants, en probeerde vaak geen koekjes te maken. Het hielp dat ik een persoon was – en nog steeds ben – die dol is op eten.

Back-to-school snackrecepten en tips die gezonde eetgewoonten aanmoedigen

Niet elk kind kookt zoals ik deed, maar er is één trefzekere manier om te ontdekken of ze de neiging hebben: laat ze koken. Als je geïnteresseerd bent om het eens te proberen, laat ze hier zelfs een simpele stap doen en het kan een geweldige bouwsteen zijn. Als ze jonger zijn, wees dan voorbereid op wat messen (en help ze met opruimen, al was het maar om te voorkomen dat ze later Dee Roommate worden). Als het tieners zijn, laat ze het dan zelf uitzoeken, maar laat ze natuurlijk weten dat je er bent als ze vragen hebben. Jongere kinderen kunnen zintuiglijke taken leuk vinden, zoals knijpen, breken, mixen en rollen van items, terwijl oudere kinderen meer geïnteresseerd zijn in de chemie van bakken of experimenteren met smaken. Het beste van alles is dat je ze kunt laten zien wanneer het belangrijk is om de instructies naar de letter te volgen en wanneer je weet dat je kunt improviseren.

Als je je kinderen in de keuken wilt krijgen, kunnen deze boeken en andere bronnen helpen

Hieronder vind je recepten met stappen die kinderen wat basis kookvaardigheden kunnen leren. Misschien is er een geschikt voor uw kind. U kent uw kind(eren) het beste!

Pop Pop’s Aardappelkoekjes, bovenaan de foto. Dit recept is in 2015 gepubliceerd en geschreven door een tiener; deze aardappelkoekjes zijn een recept van haar grootvader die ze heeft aangepast met extra kruiden en saus. Haar advies: “Zelfs langzame hitte zal helpen om de mooie korst te ontwikkelen zonder te verbranden, en het zorgt ervoor dat de cakes door en door warm zijn.” Je moet het aardappelmengsel minstens zes uur of een nacht in de koelkast bewaren voordat je de pasteitjes vormt – en nogmaals, kort, nadat de pasteitjes zijn gevormd – dus beschouw dit als een les in geduld. Kinderen kunnen genieten van het pureren van de aardappelen en het vormen van de pasteitjes, en dit is een goed “leer hoe je moet frituren” recept voor als je denkt dat ze klaar zijn om de oven aan te kunnen.

Bananen Pannenkoeken. Als je een weekendochtend hebt samen, slechts één, maak bananenpannenkoeken. Leer de kleintjes meten en mixen, maak grappige vormen in de pan en laat ze zien wanneer het tijd is om om te draaien.

Een pankoekje met eierschaal, zo gemakkelijk dat een kind me leerde hoe ik het moest maken

Broodje Deli Salade: 3 manieren. Als je bereid bent om wat basismesvaardigheden te leren, vraagt ​​dit supereenvoudige saladesandwichrecept om gehakte selderij en knoflook, die beide gemakkelijk te hanteren zijn en geen tranen veroorzaken (kijk naar je uien). En als je dat niet doet? Hak de ingrediënten voor ze fijn en laat ze dingen afmeten en veel plezier met mixen en mengen.

7 snelle, bereide lunchopties voor Zoom-scholen

Gebakken Falafel. Er zijn veel verschillende manieren waarop uw kind van dit recept kan leren. Misschien zijn ze klaar om te leren kruiden af ​​te meten en de smaken op het fornuis te laten trekken. Misschien vinden ze het leuk om te leren hoe de keukenmachine werkt. Of misschien vinden ze het heerlijk om de falafelmix op te scheppen en er pasteitjes van te maken. En als ze het niet leuk vinden om deze te maken, zullen ze er zeker van genieten.

5 aanpasbare lunchrecepten voor kinderen die weer naar school gaan – en ook voor ouders

Pond cake conversie. Voedselschrijver Allison Robicelli geeft thuisonderwijs aan haar kinderen en leerde dat wiskunde niet zo pijnlijk is om te leren (of te leren) als het resulteert in taart. Voeg de ingrediënten bij elkaar (of laat ze het zelf doen) en laat ze zien hoe je omrekent naar grammen en terug. Of sla de conversieles over en oefen breuken door de taart aan te snijden en op te eten. Wil je andere recepten leren? Lees hier haar verhaal.

Deze Key Lime Pie is een geweldig hulpmiddel om het zelfvertrouwen van kinderen — of uw — vertrouwen in de keuken op te bouwen

Quesadilla’s van maïs, zwarte bonen en rode ui. Toen ik een tiener was, denk ik dat mijn favoriete snack na school quesadilla’s moet zijn geweest. Dit is misschien wel ons gemakkelijkste (en snelste) quesadilla-recept, en het is er een die je samen met je kind kunt volgen. Je kunt ze leren hoe je bevroren maïs in de magnetron ontdooit, hoe je een quesadilla opent en als je denkt dat ze klaar zijn voor de oven, laat je ze zien hoe je moet frituren en omdraaien. Of je kunt deze bakken en laten zien hoe de oven werkt! Deze quesadilla’s met uien en poblano chilipepers zijn geweldig voor het aanleren van basisvaardigheden voor hakken en bakken. Wil je helemaal over de top gaan? Maak Barbecue Sweet Potato Tortizza’s, een leuke combinatie van pizza’s en quesadilla’s.

Terug naar school recepten, inclusief ontbijt, lunch en snacks, voor leerlingen van alle leeftijden

Tomaat Ei Drop Soep. Hier is er nog een gemaakt door een tiener waar ik absoluut dol op ben. Als je kind klaar is om te hakken, bakken en sudderen, laat ze dan maar doorgaan! En als ze dat niet zijn, zullen ze nog steeds plezier hebben met het kloppen van de eieren en ze in de hete soep gieten.

Leave a Comment

Your email address will not be published.