Profiteer van de ‘veilige zone’ en vul de koelkast – The Oxford Eagle

Maak gebruik van de ‘veilige zone’ en bevoorraad de koelkast

Gepubliceerd zondag 20 november 2022 om 15:07

Door Kara Kimbrough

Over een paar dagen zitten we in wat ik de veilige zone noem. Kortom, het zijn de vluchtige dagen tussen Thanksgiving met veel eten en de hectische weken van de kerstperiode.

Ik ben van plan om optimaal te profiteren van de veel te korte dagen na Thanksgiving en de maand december, die met warpsnelheid voorbij vliegt.

En aangezien het weer ongewoon koud is geworden in november, biedt het een geweldig excuus om mijn koelkast te vullen met veel van wat ik “wintermaaltijden” noem, dwz soepen, stoofschotels, chili en zware gerechten zoals rode bonen en rijst.

Voordat ik meer inga op de inhoud van mijn Free-Zone-week aan diepvriesvoedsel, moet ik de verhitte feedback delen van een post/foto op sociale media van een eenvoudige kom gumbo die mij werd geserveerd bij Doc’s Seafood in Orange Beach, Ala. grap gepost, “Je weet dat je niet in Mississippi bent als de gumbo okra bevat,” – of iets in die richting. Ik streefde naar humor. Het mislukte.

De reden voor de opmerking die zovelen lijkt te beledigen? Ik heb veel chef-koks aan de Gulf Coast geïnterviewd en ze hebben nooit definitief gezegd: “Okra is een vereiste voor gumbo.” Zolang je filetpoeder of roux goed is, hoeft gumbo GEEN okra te bevatten.

Ik heb ook heel veel kommen gumbo gegeten langs de kuststreek van onze staat en sommige, waaronder veel van gerenommeerde restaurants, bevatten de slijmerige groente niet. Kanttekening: ik Te doen zoals gefrituurde okra in de zomer. Het is de gekookte variant die me koud laat.

Hoe dan ook, ik was duidelijk in de minderheid onder vrienden die vonden dat ik mijn hoofd even had laten onderzoeken stel voor die gumbo is prima zonder okra. Ik heb echt nooit geweten dat okra zo’n loyaliteit inspireerde onder Mississippians. Geloof me, dat doe ik nu. Maar ik geef nog steeds de voorkeur aan mijn gumbo okra-vrij. Voel je vrij om me je mening te sturen – Team Okra… of niet?

Ten tweede heb ik een les geleerd in het beoordelen van andere staten omdat ze, om het bot te zeggen, niet “Mississippi” zijn. Ik denk dat ze onmogelijk voedsel kunnen maken dat alle chef-koks uit Mississippi op tafel zet – toch? Ik merkte dat ik een kookboek wilde met de beste recepten uit Californië.

Het feit dat het deel uitmaakte van de “Best of the Best” staatskookboekenreeks uitgegeven door Mississippi’s Quail Ridge Press en slechts vijftig cent kostte op een uitverkooptafel in de bibliotheek, maakte dat ik het wilde kopen.

Terwijl ik door de pagina’s bladerde, was ik geschokt toen ik zoveel recepten vond die ik echt wilde proberen, waaronder Chicken Pot Pie, Shrimp Creole, Peach Pie en Seafood Salad, om er maar een paar te noemen.

Ter verdediging, mijn misvattingen over de Californische keuken komen voort uit verhalen van vrienden die een tijdje in de staat hebben gewoond en spraken over de “zaden, noten, bessen en boerenkool” waar gezondheidsbewuste Californiërs van lijken te kunnen overleven. draag het hele jaar door bikini’s en speedo’s naar het strand.

Geleerde les: beoordeel een hele staat OF zijn chef-koks niet op basis van geruchten. Ik heb zelfs een recept voor tacosoep uit het kookboek gekozen dat ik in een dubbele batch maak om mijn koelkast een tijdje te vullen.

De laatste keer dat ik zei dat deze week een verademing was van het denken aan Thanksgiving of Kerstmis, maar ik heb een klein verzoek. Stuur me alstublieft de “beste van het beste” kerstactiviteiten, decoraties en plaatsen om te genieten van vakantiemaaltijden in uw omgeving.

Ik zal ze voor Kerstmis in kolommen opnemen, samen met tips over hoe en waar je eten en cadeaus kunt kopen.

Geniet ondertussen van deze “tussenweek”, gevuld met veel winterse gemakken, voordat de kerstperiode officieel aanbreekt. .

Super Cali Tacosoep

8 ons rundvlees

½ kopje gesnipperde ui

1-1/2 eetlepels bloem

2 kopjes water

17-ounce kan volkoren maïs, uitgelekt

16-ounce blik bruine bonen

16-ounce blik tomaten

2 eetlepels tacokruiden

1 eetlepel milde tacosaus

1 theelepel zout

¼ theelepel knoflookpoeder

Zout en peper naar smaak

Bruin rundvlees en ui in de pan, vaak roerend; droogleggen. Voeg bloem toe, roer tot opgelost. Voeg water toe. Giet in een grote pan. Voeg maïs, bonen, tomaten, tacokruiden, tacosaus, zout, knoflookpoeder en zout toe. Breng aan de kook; Verminder hitte. Laat 20 minuten sudderen, af en toe roeren. Pollepel en soepkom. Garneer met geraspte cheddarkaas, gesneden groene uien, geplette tortillachips en zure room. Voor 8 personen (dubbel makkelijk)

Recept uit het kookboek Best of the Best uit Californië. Kwartel Ridge Pers, 2000.

Beste rode bonen en rijst

1 pond droge kidneybonen

¼ kopje olijfolie

1 grote ui, gesnipperd

1 groene paprika, gehakt

2 stukjes bleekselderij, gehakt

2 eetlepels gehakte knoflook

6 kopjes water (voor bonen)

1 theelepel Cajun-kruiden

1 theelepel gerookt paprikapoeder

½ theelepel cayennepeper

¼ theelepel gedroogde salie

1 laurierblad

1 pond Andouille-worst, in plakjes

4 kopje water (voor rijst)

2 kopjes langkorrelige witte rijst

Spoel de bonen grondig af en laat ze een nacht weken in een grote pan met water.

Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd de worst en bak in olie tot hij bruin is. Giet af en verplaats naar een bord; Koelkasten. Fruit de ui, paprika, selderij en knoflook in de resterende olie (voeg indien nodig meer toe) gedurende 3-4 minuten, of tot ze glazig zijn.

Spoel de bonen opnieuw en doe ze dan in een grote pan met 6 kopjes water. Roer gekookte groenten en bonen. Breng op smaak met Cajun cayennepeper, salie en laurier. Breng aan de kook en zet het vuur laag tot middelhoog. Laat ongeveer 2 1/2 uur sudderen.

Terwijl de bonen koken, bereid je de rijst door water en rijst in een pan te koken. Zet het vuur lager, dek af en laat 20 minuten sudderen.

Roer de worst en bonen erdoor; 30 minuten laten sudderen. Verwijder het laurierblad voor het opdienen. serveer het mengsel van bonen en worst over gestoomde witte rijst.

Favoriete chili recept

1 eetlepel olijfolie

1 middelgrote gele ui, in plakjes

1 pond gemalen boorkop

2 1/2 eetlepels chilipoeder

2 eetlepels gemalen komijn

2 eetlepels tomatenpuree

1 eetlepel knoflookpoeder

1-1/2 theelepel zout

1/2 theelepel gemalen zwarte peper

1-1/2 kopjes runderbouillon

15-ounce kan kleine tomatenblokjes, ongedraineerd

16-ounce kan rode bonen, uitgelekt en gespoeld (kan bonen weglaten als je dat liever hebt)

8-ounce kan tomatensaus

Voeg olijfolie toe aan een grote koekenpan en zet het vuur middelhoog. Voeg gehakte ui toe; kook gedurende 5 minuten tot ze glazig zijn. Voeg gemalen klauw toe en scheid om grondig te koken. Bak 6-7 minuten, tot het vlees bruin is. Giet uien en rundvlees in een grote soeppan.

Voeg in de soeppan chilipoeder, komijn, suiker, tomatenpuree, knoflookpoeder, zout en peper toe; roer tot goed gecombineerd. Voeg bouillon, tomatenblokjes (met sap), uitgelekte bonen en tomatensaus toe. Goed roeren.

Breng de vloeistof aan de kook en zet het vuur lager om de chili zonder deksel 20-25 minuten zachtjes te laten sudderen, af en toe roerend. Haal de pan van het vuur. Laat de chili 5-10 minuten rusten alvorens te serveren. Serveer over gestoomde rijst (mijn voorkeur, maar geen vereiste) en bedek met geraspte cheddarkaas, zure room, gehakte bieslook of andere favoriete toppings.

Kara Kimbrough is een schrijfster over eten en reizen uit Mississippi. E-mail haar [email protected].

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *