Squash is een zomers ingrediënt vol potentieel – North Coast Current

Van alle producten voor warm weer lijkt zomerpompoen de meest voorkomende of de moeilijkste te zijn voor thuiskoks. Geklaag over de overproductie van tomaten hoor je niet zoals bij zomerpompoen. Tuinders overal, wanhopig op zoek naar manieren om te ontsnappen aan de verbintenis van hun premie, omarmen 8 augustus elk jaar, genaamd “Sneak Courgette op de veranda van je buurman”. De wanhoop is reëel. Als je nog steeds last hebt van hopen zomerpompoen nadat je buren hebt geduwd, overweeg dan creatieve manieren om je oogst te bewaren voor het hele jaar door te genieten.

Ik herinner me dat ik op een ochtend door mijn tuin liep, tussen de wijnstokken stopte en zomerpompoen ontdekte die ‘s nachts twee keer zo groot was geworden. Waarom groeit squash, of ‘askatasquash’ zoals de Indianen het noemden, zo veel? Deze planten kunnen op bijna elke grond groeien, bloeien met weinig zorg en bloeien meer dan andere planten zoals peper.

En hoe meer je plukt, hoe meer pompoenen je plant zal opleveren, en één plant kan tot 10 pond pompoenen opleveren. Aangezien zomerpompoen kan worden genoten in zoete of hartige gerechten en op veel verschillende manieren kan worden bewaard, is het een slimme keuze voor uw perceel.

De meest conventionele manier om pompoen te bewaren is invriezen. Ik snijd de pompoen om te frituren, snijd en dompel de plakjes ook in een bloemmengsel om later te bakken. Ik vries de plakjes in, zodat ze niet aan elkaar plakken in de zak. Zorg ervoor dat u broodpompoen in de vriezer plaatst, waar de bloemcoating niet zal loslaten tijdens het rijzen van de vriezer. Ik maak meestal zakken van vier gallon gepaneerde pompoen om ons het jaar door te helpen. Ik kan ook geraspte en in plakjes gesneden squash gebruiken, maar weet dat gesneden squash zijn vorm niet behoudt na het inblikken en het beste is voor het maken van een soep, ovenschotel of hushpuppies.

Sommige fijnproevers genieten van ingeblikte squash-smaak, “ananas” -pompoen voor desserts en squash-augurken. Anderen fermenteren hun pompoenen. Ik heb courgette uitgehold om “boten” te maken met vlees- en groentevulling voor de vriezer. Terwijl ik zomerpompoen al een aantal jaren dehydrateer, heb ik deze zomer geëxperimenteerd en de resultaten waren opwindend.

Ik zie andere liefhebbers van uitdroging opscheppen over hun squash-chips op Facebook, en ik denk dat ze gewoon heel, heel erg hun best doen om ze leuk te vinden. Gedehydrateerde pompoenchips hebben niet veel smaak en het vocht kruipt gemakkelijk terug; tenminste, als je niet blancheert voordat je uitdroogt.

Voor mij geven geblancheerde pompoenschijfjes een crunch en een meer levendige smaak. Ik herontdekte de blancheertip nadat ik door mijn uitdrogingsgidsen had gebladerd, die ik blijkbaar eerder had genegeerd. Als u elk jaar honderden kilo’s aan producten opslaat, bent u op zoek naar snelkoppelingen. Ik heb het niet nodig gevonden om gesneden, “zoodled” of geraspte pompoen te blancheren, maar voor plakjes is het een must voor mij, vooral met mijn nieuwe truc – rehydrateren om te frituren.

Ten eerste kan ik niet geloven dat het frituren van gerehydrateerde pompoen zo goed werkte, en dit geeft me opties wanneer mijn bevroren, geroosterde pompoen opraakt. Als ik pompoenschijfjes blancheer, snijd ik ze een halve centimeter dik, omdat ze na rehydratatie nooit meer hun oorspronkelijke vorm aannemen en dikkere stukken meer inhoud geven.

Om te blancheren, dompelt u de plakjes pompoen ongeveer 45 seconden onder in kokend water en legt u ze onmiddellijk in een ijsbad. Nadat de pompoen is afgekoeld, zet je hem op uitgedroogde rekken op 125 graden tot hij droog is. Om te rehydrateren, kook water en drink gedehydrateerde pompoenen tot ze zijn opgelost.

Ik gebruik dezelfde methode om al mijn zomerpompoen te rehydrateren, maar als ik het in soepen of conservenrecepten gebruik, gooi ik het er gewoon uitgedroogd in.

Als ik geen pompoen aan het bakken ben, doe ik alsof ik gezond ben door squash zoodles te eten. Ik vind een hele kom swirly squash en marinara een grote blah, maar gemengd met pasta of harten van palmpasta en het is het perfecte low-carb hoofdgerecht. Om zoodles uit te drogen, plaatst u ze in nesten op uw dienblad, zodat ze netjes en intact kunnen worden bewaard voor rehydratatie.

Geraspte, gedehydrateerde pompoenen kunnen worden gereconstitueerd en gebruikt om mock crabcakes te maken en zijn geweldig in sauzen, soepen en, natuurlijk, snelle broden. Vier pond verse pompoen past in een pintpot nadat hij is uitgedroogd.

Snijden is een andere leuke manier om gedroogde pompoen voor potten te bereiden, en perfect voor soepen en sauzen.

De grootste ruimtebesparing is het maken van pompoenpoeder (of meel) van je overvloed. Deze leuke kleine opmaak kan aan alles worden toegevoegd, van soepen en dipsauzen tot snelle broden en cakes. Squashpoeder kan kokosmeel 1:1 vervangen. Plet de pompoen en dehydrateer op 135 graden tot hij gaar is. Snijd de pompoen nadat hij is afgekoeld tot poeder. Ik smeer de mijne graag in een roomkaaspasta met andere groentepoeders die ik heb gemaakt.

Er is nogal wat squash nodig om te gebruiken bij het meten van kopjes – 5 pond squash maakt slechts één kopje bloem. Een eetlepel pompoenpoeder is echter alles wat je nodig hebt voor een soep.

Het is niet alleen de pompoenvrucht die eetbaar is, maar ook de bladeren en stengels, die kunnen worden gekookt en gegeten, of gedroogd en in een poeder kunnen worden veranderd. Pompoenbladeren “zijn rijke bronnen van mineralen zoals ijzer, kalium, zink, calcium en magnesium. Ze zijn ook een goede bron van essentiële vitamine A, B en C, die immuunstimulerende voordelen hebben en gunstig zijn voor de algemene gezondheid”, aldus naar www.specialityproduc.com. De pompoen zelf is rijk aan vitamine A, B6 en C, foliumzuur, magnesium, vezels, riboflavine, fosfor en kalium.

Voor de bladeren en stengels zou je net als andere groenten sauteren, en als je uitdroogt en tot poeder vermaalt, kun je dat in capsules doen als supplementen, in smoothies of andere gerechten. En vergeet niet de feloranje, pompoenbloesems die een zomerse delicatesse zijn wanneer ze gevuld en gekookt zijn.

Als je deze zomer naar werkbladen vol producten kijkt, wees dan creatief met je oogst en vernietig de kans om er het hele jaar door van te genieten niet.


Ga voor meer recepten, tips en details naar het blog Preserved Home van Laura Woolfrey Macklem op www.preservedhome.com.

Kolommen vertegenwoordigen de mening van de individuele schrijver en komen niet noodzakelijk overeen met die van het eigendom of management van North Coast Current.

encinitas stroom, cardiff stroom

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *