Superwoman Melissa Martinelli weet whey voor gezonde drankjes

Waarom ben je Superwoman begonnen?

Mijn man komt uit Oostenrijk, waar het erg populair is om de vloeibare whey van yoghurt en kaas te drinken. Ik begreep het nooit echt totdat ik het zelf probeerde. En het was heerlijk. Toen ik er meer over leerde, leerde ik dat er hier een enorm afvalprobleem is – vooral als het gaat om yoghurt, omdat je het niet kunt drogen en concentreren voor wei-eiwitpoeder. Maar het is deze vloeistof die vol zit met al deze vitamines en mineralen die goed zijn voor hydratatie, energie en voor je darmen.

Ik was eigenlijk 10 jaar praktiserend immigratieadvocaat. Ik schakelde hierop over omdat ik verbaasd was over hoe veelzijdig en gezond het ingrediënt was en dat we het in de VS vrijwel weggooiden. Ik deed wat onderzoek en begon toen vanuit Commonwealth Kitchen. Daar ontmoette ik bijna alle mensen die ik belde voor deze pop-up snackbar. En afgelopen oktober hebben we eindelijk een commercieel product online gelanceerd. Whole Foods bedacht meteen hoe hij ons daar in de winkels kon krijgen, en daarom zijn we nu bij Whole Foods in de buurt van New England. … We groeien heel snel.

Waarom een ​​snack pop-up?

Ik woon in de wijk Inman. Dus liep ik een paar maanden geleden door de couveusekamer. Ik was er erg benieuwd naar. … Ik presenteerde dit super-lokale snacksidee, en ze vertelden me – het was ongeveer vijf of zes weken! – ze zeggen: “Je bent in augustus.” Maar het is ons gelukt. Het was echt een doe-het-zelf-project van de gemeenschap.

Wat hebben deze snacks gemeen?

Het concept dat ik had was: Er zijn veel eet- en drinkwinkels in de omgeving van Boston die heerlijk en erg interessant zijn. Iedereen heeft een interessant verhaal en deze incubator was een ruimte om een ​​groter verhaal te delen.

Ik kende al deze bedrijven via Commonwealth Kitchen die geweldige producten en geweldige verhalen hadden. En de incubatorruimte ging over het verbinden van kunstenaars en makers met de gemeenschap. Dus ik dacht dat het een geweldige kans was, vooral na alle real-life verbindingsbeperkingen met COVID, voor deze nieuwe opkomende merken die geweldige producten en geweldige verhalen hebben om verbinding te maken met hun doelmarkt, en voor de gemeenschap om te weten wie deze producten doen het recht in hun achtertuin. … Het ging er echt om op een authentieke manier contact te maken met de gemeenschap, en deze ruimte stelt ons in staat om dat een maand lang te doen. Ik ben de incubator erg dankbaar voor het hosten van ons. Ze stellen de kamer gratis ter beschikking. Ze hebben ons geholpen alles te organiseren. Alles wordt geschonken; al het meubilair dat erin zat, werd ons ter beschikking gesteld. We hebben dit echt samen, en het ziet er prachtig uit.

Ik neem aan dat u geen fulltime advocaat meer bent. Hoe was het proces? [of switching careers]?

Wil je de waarheid?

Ja, bij voorkeur.

Het was een zeer interessante reis voor mij. Ik had mijn eigen advocatenpraktijk, dus ik was mijn eigen bedrijf begonnen, maar de dienstensector is heel anders dan de sector van verpakte consumentengoederen. Wat ik heb geleerd, is dat als je jezelf echt naar buiten brengt en contact maakt met anderen in de kamer, je zoveel van elkaar kunt leren. Met het risico dat het cheesy klinkt, waardeer ik deze community echt enorm. We bouwen allemaal iets vanaf nul. We kunnen van elkaars fouten leren, en sommige mensen zijn verder in de reis en kunnen ons helpen. Ik leunde echt op de gemeenschap voor een opleiding. In zekere zin is het een gratis business schoolopleiding. Ik heb onderweg een hoop geleerd. En aan het eind van de dag hoop en geloof ik natuurlijk dat mijn bedrijf succesvol zal zijn. Maar het succes is eigenlijk dat ik zoveel heb geleerd en al die andere mensen heb ontmoet die hele toffe dingen doen.

Wat is uw advies aan iemand die zo’n bedrijf wil starten?

Ik denk dat je echt in je idee moet geloven. Er zijn veel hoogtepunten, maar ook veel dieptepunten, veel teleurstellende momenten. En als je echt in je idee gelooft, kom je er doorheen en moet je openstaan ​​voor verandering. Ik moest draaien en ons plan helemaal veranderen. Ik denk niet dat iemand ooit plannen heeft voor een wereldwijde pandemie. Daar moet je voor open staan.

En ik denk dat wat echt belangrijk is voor mensen om te begrijpen, is dat succes niet noodzakelijkerwijs is wat je van plan bent te zijn. Het is erg duur, en het is erg moeilijk, en je stopt alles in deze bedrijven. Soms – eigenlijk, vaak – lukt het niet en moet je zo in je idee geloven dat je de 1 of 2 procent bent die het haalt. Ik denk dat dat de statistiek is in eten en drinken; 1 of 2 procent is daadwerkelijk succesvol, althans in verpakte consumentengoederen. Je moet dus echt weten wat je doet. Ik geloof echt in ons idee. En dus, wanneer ik een dieptepunt bereikt, is dit waar ik doorheen kom: we zijn op een missie om voedselverspilling en klimaatverandering te bestrijden door middel van dit echt leuke, benaderbare product.

Hoe smaakt het?

Dus ik zeg altijd dat het niet te pittig en niet te zoet is, maar het is zeker een beetje van beide. Het is licht glanzend. Het bevredigt een beetje van je zoetekauw en je zoetekauw. Het is de vloeibare wei van Griekse yoghurt; als je dat weet, proef je wat yoghurt-achtige tonen, en we doordrenken het met complementaire smaken. We hebben perzik-mango, komkommer-limoen, ananas-gember; ze zijn allemaal een beetje citrusachtig en zuur, want dat is wat heel goed werkt met de natuurlijke smaak van de vloeibare wei. Je kunt er een blikje van kraken omdat het zo verfrissend is. Als mensen aan whey denken, denk ik aan eiwitpoeder, of aan een smoothie. En dit is een zeer lichte en verfrissende vloeistof. Het is echt onverwacht. Mensen zijn meestal aangenaam verrast.

Welke voedingsmiddelen passen goed bij je drankjes?

Ik zou zeggen een lekker Cubaans broodje. Alles wat een beetje zout is, is goed. Het gaat heel goed met salades. Ik denk dat het ook afhangt van wat je smaak is, maar nogmaals, het is licht en verfrissend. Het heeft een voller lichaam dan een seltzerwater.

Als ik een demo krijg bij Whole Foods, krijg ik altijd hun avocado-sushibroodjes en met onze komkommer-limoen, en het is perfectie.

Waar ga je eten als je niet aan het werk bent?

Als het een speciale gelegenheid is, is Celeste in Somerville mijn favoriete plek. Er is een echt geweldig Grieks restaurant genaamd Desfina. Dat is een topper. Het is erg bescheiden binnen, maar het eten is echt goed. We wonen op Inman Square en vrijdagavond zullen we rouleren. We hebben een 2-jarige. We wisselen af ​​tussen naar de Druïde gaan en naar Atwood’s. Bij The Druid is iedereen die daar werkt onze familie. Op zondag hebben ze livemuziek en het is alsof je je eigen woonkamer binnenloopt en rondhangt. Het is gewoon heel simpel. Bij Atwood’s zijn ze erg vriendelijk met jonge gezinnen. Ik wil mensen niet eens over Atwood’s vertellen omdat hun tuin geweldig is. De tuin is geweldig, het eten is erg goed en ze zijn erg vriendelijk tegen jonge mensen.

En ik moet vragen: Waarom de naam Superwoman?

Dat was een zeer iteratief proces. De inspiratie hierachter is dat het een populair drankje is in Oostenrijk, dus we wilden teruggaan naar het oorsprongsverhaal met misschien een Duits woord of iets dat het verbond met de wortels van dit product. We hebben nagedacht over wat dit doet. Het heeft grote voordelen, het kan voedselverspilling verminderen en iedereen bleef maar zeggen: “Oh, het is zo geweldig!” Het is een woord dat zowel in Oostenrijk als in de VS heel vaak wordt gebruikt.

En toen ontwikkelde zich dit superheldenpersonage, een vrouwelijke superheld die vecht tegen voedselverspilling en klimaatverandering, en Superwoman werd geboren. Het is een lang, ingewikkeld verhaal, maar de wereld van eten en drinken is behoorlijk mannelijk, dus we dachten dat het cool zou zijn om deze vrouwelijke superheld te laten komen om voedselverspilling en klimaatverandering tegen te gaan. Superfrau betekent “Superwoman” in het Duits, en ze is hier om voedselverspilling en klimaatverandering tegen te gaan.


Kara Baskin is te bereiken via [email protected] Volg haar op Twitter @kcbaskin.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *