Voedzaam diner met 400 calorieën om te maken in 3 stappen of minder

Varkenskarbonades met balsamico zoete uien

Onze column, ThePrep, heeft alles wat je nodig hebt om het plannen van maaltijden en het bereiden van maaltijden zo eenvoudig mogelijk te maken. Check in hier om elke zaterdag een maaltijdplan in je inbox te krijgen!

Het is heel normaal om op vakantie meer te eten dan je normaal doet. Het zijn alle speciale gerechten – en momenten met vrienden en familie – die vieren zo speciaal maken! Ik heb vorige week zeker mijn buik vol gehad van met kruiden geroosterde kalkoen, aardappelpuree en appelchips met veenbessen. Je hoeft in geen geval achteraf “clean” of “detox” te eten, maar je kunt je – net als ik – uit je routine voelen en hunkeren naar gezond voedsel om je op je best te voelen. Deze week maak ik diners die ongeveer 400 calorieën per portie bevatten en in drie stappen of minder klaar zijn om je bereiding zo gemakkelijk mogelijk te houden.

Je maaltijdplan

5655747.jpg

5655747.jpg

De kwaliteit van het voedsel dat we eten is belangrijker dan het aantal calorieën dat het bevat, dus deze diners zitten vol met voedzame groenten, magere eiwitten en gezonde koolhydraten. Laten we erin duiken.

Het recept Pork Chops with Balsamico Sweet Onions is een smakelijk en gezond voorgerecht voor het zondagse diner. Door balsamicoazijn aan je groenten toe te voegen, worden ze onweerstaanbaar lekker! De balsamico-uien in dit recept zijn vol van smaak en de tijm en peterselie voegen een vleugje frisheid toe. Om de maaltijd af te maken, serveer ik de karbonades met een kant van quinoa.

Ik ben van plan om het diner van dinsdag te serveren, de honing-mosterdzalm met mango-quinoa, ook met een kant van quinoa, dus als ik op zondag een dubbele batch maak, kan ik die stap overslaan tijdens de drukkere werkweek. Honingmosterd is een van mijn favoriete smaakmakers en het is zo gemakkelijk om thuis te maken. Of het nu op zalm is (zoals bij het diner van dinsdag), in plakjes op gegrilde kip of als saladedressing, het is zo lekker. De quinoasalade past perfect bij de vis; het is knapperig en lichtzoet van mango, met een pittige twist van jalapeño. Ik serveer dit gerecht met gesauteerde courgette om een ​​portie groenten toe te voegen en de maaltijd compleet te maken.

Ik verwelkom het weekend met dit verrukkelijke recept voor gebakken rijst met bladpannetjes. Recepten voor bladpannen zijn geweldig om te maken op drukke nachten. En zelfs als je een paar kommen nodig hebt voor dit diner, is het opruimen vrij eenvoudig en hoef je de oven achteraf niet schoon te maken. Voor een eenvoudige bereiding gebruik ik voorgekookte pakjes zilvervliesrijst, die iets meer vezels aan het gerecht toevoegen dan de genoemde witte rijst.

Zondag: Varkenskarbonades met balsamico zoete uien met een kant van ⅔ kopje gekookte quinoa (394 calorieën)

Maandag: Broccoli & Quinoa Casserole gecombineerd met 2 kopjes groene salade met een eetlepel citroenkruidvinaigrette (400 calorieën)

Dinsdag: Honing-mosterdzalm met mango-quinoa gecombineerd met een portie gebakken courgette (384 calorieën)

Woensdag: Kikkererwten & Aardappelhasj (382 calorieën)

Donderdag: Romige witte chili met roomkaas met een kant van balsamico-parmezaanse gesauteerde spinazie (403 calorieën)

Vrijdag: Gebakken Rijst Met Gebakken Garnalen (393 calorieën)

Download de afdrukbare boodschappenlijst.

Iets om te nippen

Baileys &  Chambord Spiked Hot Cacao

Baileys & Chambord Spiked Hot Cacao

Jamie Vespa, MS, RD

De temperatuur blijft dalen hier in Seattle, wat me doet verlangen naar meer geruststellende warme dranken in plaats van ijskoude. En deze dronken Baileys & Chambord Spiked Hot Cocoa roept mijn naam. Deze chocoladedrank kan in slechts enkele minuten worden opgeklopt en heeft slechts drie ingrediënten nodig (het water en optionele garnituren niet meegerekend). Dit drankje zou wel eens je favoriete cacao kunnen worden tijdens de feestdagen.

Ontvang het recept: Baileys & Chambord Spiked Hot Cacao

Wat mij deze week inspireert

een foto van een Costco-etalage

een foto van een Costco-etalage

Getty-afbeeldingen

Ik kan niet geloven dat het bijna december is; dit jaar is zeker voorbij gevlogen. En mijn favoriete feestdag, Kerstmis, staat voor de deur! Ik ben begonnen met het plannen van mijn boodschappenlijstje om ervoor te zorgen dat ik mijn dierbaren dit jaar attente cadeaus krijg. Costco heeft zojuist een aantal geweldige deals gelanceerd die me hebben geïnspireerd. De items in de uitverkoop waar ik het meest enthousiast over ben zijn de blender, pannensets en airfryer. Aangezien mijn moeder en zus ook graag koken, denk ik dat keukenapparatuur een geweldig cadeau voor ze zou zijn.

Meer te weten komen: De 14 best verkochte items bij Costco in december

Ik wens jullie allemaal een fijne week en als je vragen of verzoeken hebt voor toekomstige nieuwsbrieven, stuur dan een e-mail naar [email protected]! Vergeet niet een receptrecensie toe te voegen als je er een probeert.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *