Welkom bij de RFT Winter Aroma 2023 | Eten & Drinken Nieuws | St. Louis

Klik om te vergroten

SHUTTERSTOCK

Tater tot braadpan.

Eerder dit jaar, tijdens een vakantiebijeenkomst met mijn uitgebreide familie, ging het onderwerp over mijn grootmoeder en hoe ze niet de beste kok was. Een sobere Duitse vrouw met de niet benijdenswaardige taak om zes kinderen groot te brengen, ze paste zich niet zozeer aan als een liefdesarbeid maar als een noodzaak, en – hoewel ze een geweldige bakker was – kwam haar gebrek aan culinaire passie duidelijk tot uiting in veel van haar goede kookkunsten. Niemand zou er iets over durven zeggen toen ze nog leefde, maar het is een beetje een lopende grap geworden in de 10 jaar sinds haar dood en bij deze specifieke gelegenheid diende het als voer voor een verhaal dat mijn tante vertelde over de eerste keer dat ze kookte mijn grootmoeder.

Mijn oom nam haar mee naar huis om mijn oma en opa te ontmoeten, dus het was logisch dat mijn oma voor de gelegenheid een van haar meest beproefde recepten uitbrak: Simmer Simmer. In sommige kringen bekend als de Tater Tot Casserole, heeft deze buikbommenwerper van een gerecht alle kenmerken van de culinaire kunst van het midden van de eeuw: Campbell-room van champignonsoep, Cheez Whiz, gevriesdroogde uien en volvet rundvlees, allemaal gerold in een braadpan van 9 bij 13. Plat. Mijn tante herinnert zich dat ze met afschuw terugdeinsde voor wat ze zag als een plas modder voor haar en zich afvroeg of ze de ontluikende relatie tussen haar en mijn oom kon voortzetten.

Toen ik naar haar beschrijving van het gerecht luisterde, reageerde ik heel anders. Net als haar moeder was mijn moeder niet zo’n kok, maar ze stelde een aantal gerechten samen die, hoewel helemaal geen haute cuisine, de basis vormen van mijn dierbaarste jeugdherinneringen. Simmer Simmer was er een van, een vette, kleverige puinhoop met absoluut geen verlossende voedingswaarde behalve de voeding voor de ziel. Waar mijn tante een dikke bom zag, verheugde ik me toen de gesmolten hamburgerdruppels zich vermengden met de gesmolten Cheez Whiz en champignonroomsoep, en vormden een vlezig, romig mengsel met ui dat smeekte om verslonden te worden met zijn gouden aardappelkroon. Ik kan nog steeds de vreugde voelen die me overviel als ik thuiskwam van de lagere school, de lege fles Whiz in de gootsteen zag en de braadpan in de oven rook. Het is een van de meest comfortabele herinneringen aan mijn jeugd.

Bij het samenstellen van de Taste of Winter van dit jaar sprak ik met een aantal voedsel- en drankprofessionals die zich soortgelijke voedselherinneringen herinneren. Het cranberrybrood van een oma vat de smaak samen van familiebijeenkomsten. Een ossenstaartzak geeft iemand het gevoel dat hij of zij in de keuken van zijn moeder is, zelfs als die keuken ver weg is. Voor een lokale chef-kok biedt een chocoladenootbruin een manier om te rouwen om het verlies van een geliefde familiematriarch die afgelopen november stierf. Eten is geheugen, en dit thema draait om persoonlijke recepten uit een deel van St. die haar in de eerste plaats op haar culinaire reis duwde.

Ik heb vorig jaar ook mijn moeder begraven, en ik kan geen betere manier bedenken om haar herinnering levend te houden dan een portie Simmer Simmer voor mijn dochter te koken. En zoals mijn moeder deed, zal ik het vlees niet van tevoren laten bruinen en uitlekken, zoals men hoort te doen – het zou niet smaken zoals het hare als ik het op een andere manier deed.

Sudderen Sudderen

Ingrediënten:

1½ pond mager rundergehakt
½ kopje gedroogde uien
1 blik van 10,5 oz Campbell’s Champignonroomsoep
1 pot van 8 oz Cheez Whiz
1 32 oz zak bevroren aardappelkoekjes
Zout en peper naar smaak
Lente-uitjes, in plakjes, zo je wilt

Instructies:
Verwarm de oven voor op 350 graden.

Meng in een mengkom rundergehakt en gedroogde uien. Meng met de hand en vorm de bodem van een braadpan van 9 bij 13 glazen.*

Top met blikken champignonroomsoep, gelijkmatig verdelen. Plaats lepels ter grootte van een theelepel van de hele Cheez Whiz-pot gelijkmatig op het met soep bedekte vlees. Garneer met aardappelkoekjes, in nette rijen zodat het hele gerecht bedekt is. Bak onbedekt gedurende 55 tot 60 minuten op 350 graden.

*Je kunt het vlees van te voren aanbraden en afgieten. Verkort dan de kooktijd met 10 minuten.

Bekijk deze andere recepten Winterse smaak.

Binnenkort: Riverfront Times dagelijkse nieuwsbrief. Elke ochtend sturen we je een handvol interessante St. Schrijf je nu in om niets te missen.

Volg ons: Google Nieuws | NieuwsBreek | Reddit | Instagram | Facebook| Twitteren

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *